inovacije za veću sigurnost

Renault inovacije za bolju podršku vozačima. 
Research and development - Renault
naša misija - smanjenje broja nesreća
Statistika fizičkih saobraćajnih nesreća pokazuje da u više od 90% slučajeva* jedan od uzroka može biti ljudski faktor, odnosno prevelika ili neprilagođena brzina, vožnja pod uticajem alkohola, droga ili lekova kao i gubitak koncentracije tokom vožnje.      

U sklopu Human First Programa želimo da razvijemo strategiju prevencije nesreća i efikasnog delovanja kao i da ponudimo tehnološka rešenja koja će pomoći da vaša putovanja budu sigurnija.      

 *Izvor: Francuska sigurnost na putevima, 2022. 
3 INOVACIJE ZA POMOĆ VOZAČIMA

Uz praktičan pristup, Human First Program uvodi 3 "Sigurnosne" inovacije za pomoć vozačima, koje osiguravaju još sigurnije učestvovanje u saobraćaju.
Safety
Safety Score
"Safety Score" ili procenitelj sigurne vožnje omogućavaju analizu podataka o vožnji u realnom vremenu i predlaže smernice za podsticanje sigurnije vožnje. 
Safety
Safety Coach
Inovacija "Safety Coach" obaveštava vozača o mogućim rizicima na putu sa informacijama u realnom vremenu. 
Safety
Safety Guardian
Inovacija "Safety Guardian"* može da uspori vaše vozilo u slučaju opasnosti i omogući vam sigurnu vožnju. 

*Inovacija će biti dostupna 2024. 

otkrijte više o Safety Score

Research and development - Renault
personalizovani saveti za sigurnu vožnju
"Safety Score“ ili evaluator sigurne vožnje analizira ponašanje vozača na temelju podataka u vozilu koje prikuplja tokom vožnje uz pomoć senzora vozila. "Sigurnosna ocena" stvorena je u suradnji sa francuskim školama sigurne vožnje i daje relevantne smernice prema četiri kriterijuma kao što su ograničenje brzine, sigurnosni razmak, držanje vozila u traci i pažnja vozača tokom vožnje.  
OGRANIČENJE BRZINE
Kamera na vrhu vetrobranskog stakla pruža informacije o saobraćajnim propisima u realnom vremenu putem multimedijalnog ekrana i ekrana za projekciju podataka. 
ZADRŽAVANJE VOZILA U SAOBRAĆAJNOJ TRACI
Sistem sa kamerom na vetrobranskom staklu detektuje da li vozilo prelazi preko neprekinute ili isprekidane crte bez upotrebe žmigavaca kao i sugeriše vozaču informacije kako optimalno prilagoditi stil vožnje.     
SIGURNOSNA UDALJENOST
Sistem upozorenja na sigurnosni razmak koristi senzor na prednjem delu vozila. Prednji senzor izračunava sigurnosni razmak i aktivira zvučno i vizualno upozorenje u slučaju sudara. 
PRAĆENJE PONAŠANJA VOZAČA
Senzori na upravljaču će na temelju vaših reakcija detektovati mogući gubitak pažnje i sistem će vam predložiti da napravite pauzu u vožnji.   

otkrijte više o Safety Coach

Research and development - Renault
Saveti prilagođeni vašem stilu vožnje
Inovacija "Safety Coach" dizajnirana je za pružanje saveta koji pokrivaju glavne pokazatelje rizika identifikovane tokom vožnje. Svrha inovacije "Safety Coach" je da podstakne vozača na sigurniju vožnju. 
PREGLED OPASNIH PODRUČJA

Uvek ažuran navigacioni sistem Google Maps sa informacijama u realnom vremenu pruža vam bezbrižnost tokom vožnje, čak i ako izgubite signal, te vas upozorava na opasna područija na putu. 
COMBINED WITH THE SAFETY SCORE
Sistem nagrađivanja Safety Coach za vozače koji "igraju prema pravilima" funkcioniše tako da vas upućuje da se prijavite za e-novosti i dobijete dodatne pogodnosti dostupne vozačima Renaulta.     
SAFETY COACH PREPORUKE
Za maksimalnu efikasnost vožnje, Safety Coach vam nudi praktične savete kao što su: 
  •  za poboljšanje kriterijuma poštovanja propisanih ograničenja brzine predlaže uključivanje limitera brzine tokom vožnje;
  • za poboljšanje kriterijuma održavanja pažnje vozača u vožnji predlaže uključivanje sistema upozorenja na nenamerno napuštanje vozne traka i sistema za zadržavanje vozila u voznoj traci. 
SAFETY COACH SISTEM NAGRAĐIVANJA VOZAČA
Sistem nagrađivanja Safety Coach za vozače koji "igraju prema pravilima" funkcioniše tako da vas upućuje da se prijavite za e-novosti i dobijete dodatne pogodnosti dostupne vozačima Renaulta. 

otkrijte

Driver-assistance systems - automotive safety - Renault
napredni sistemi za pomoć u vožnji