priča o LAB laboratoriju

Više od 50 godina radi sa ciljem sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.
lab story logo
LAB laboratorija
Osnovana 1969. od strane grupa Renault i PSA, laboratorija LAB je laboratorija za istraživanje nesreća i biomehaniku koja istovremeno proučava ljudsko ponašanje. Svaki dan 20 stručnjaka iz obe grupe, kako Renaulta tako i PSA-a, doprinosi napretku sigurnosti na putevima.        
RENAULT VEĆ POLA VEKA UNAPREĐUJE SIGURNOST SVOJIH VOZILA
U poslednjih 50 godina rada, uz pomoć LAB laboratorija i inovacija na područiju sigurnosti, uspeli smo da smanjimo broj nesreća na putevima za petinu. Ovo je izuzetan primer saradnje koju bi svi proizvođači vozila trebali da implementiraju u svoje poslovanje. 
1954: OSNIVANJE PRVE LABORATORIJE
Osnivanje laboratorije za fiziologiju i biomehaniku u inženjerskom odeljenju.
1957: PRVI TEST ZA PROVERU PAŽNJE VOZAČA TOKOM VOŽNJE
Proučavanje ponašanja vozača i analiza strategija i potreba vožnje. 
1969: OSNIVANJE L.A.B.
Osnivanje L.A.B. laboratorije (laboratorija za istraživanje nesreća i biomehaniku koja istovremeno proučava ljudsko ponašanje). 
1974: BRV STUDIJA
Studija (BRV - Basic Research Vehicle) za pasivnu sigurnost. 
1978: STUDIJA "EPURE SAFETY"
Dizajn prototipa koncepta, na kojem su sprovedena ispitivanja za zaštitu putnika od prednjih i bočnih sudara pri brzinama do 65 km/h
1995: PRS
Unapred pripremljeni pasivni sigurnosni sistem zadržavanja (PRS) na modelu Megane i sa ograničenjem sile sigurnosnog pojasa. 
2001: ESP
ESP na modelima Laguna II i treća generacija PRS (adaptivni vazdušni jastuci). Ukupno je prijavljeno više od 2000 patenata za najsavremenija tehnološka rešenja (Fireman Access, SD Switch, itd.). 
digital twin- Renault
za sigurniju budućnost
Naša misija je da nastavimo sa strategijom smanjenja broja nastradalih u saobraćaju. Podržavajući razvoj novih tehnologija, LAB pomaže proizvođačima vozila da dizajniraju sigurnosne sisteme koji rade još bolje. 

otkrijte više

SD Switch and Fireman Access
SD Switch & Fireman Access
advanced driver-assistance systems - Renault
napredni sistemi za pomoć u vožnji