H1st Vision

inovacije za sigurnost svih učesnika u saobraćaju
H1st vision - concept car - Renault
naša vizija sigurnije mobilnosti budućnosti
H1 st  vision je kolaborativni konceptni automobil kompanije Software République i njenih 12 članova. potvrđuje istraživanje i razvoj Renaultovog programa Human First.      

Konceptni automobil sadrži 20 funkcionalnih inovacija, dostupnih u konceptnom automobilu i njegovom digitalnom blizancu, nudi pogled na mobilnost budućnosti, sa tehnologijama osmišljenim za povećanje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.      

tehnologija za ljude


H1st vision neprestano razmjenjuje podatke sa svojom okolinom. To nazivamo smart city 4.0, pametni grad koji se sastoji od vozila i učesnika u saobraćaju, koji su u neposrednoj opasnosti na putu. Veštačka inteligencija se oslanja na podatke koje u realnom vremenu beleže  podatke sa putnih karti, vremenske podatke i podatke koji dolaze iz drugih vozila kako bi analizirala procenat nesreća i otkrila bilo koju vrstu opasnosti poput udesa, kvara na putu ili čak poledice.        
ZAŠTITA RANJENIH UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
H1st vision - technologies - Renault
zaštita ranjenih učesnika u saobraćaju u realnom vremenu
Zaštita svih učesnika u saobraćaju, ne samo vozača, glavni je prioritet za Renault. Koristeći podatke u prikupljene realnom vremenu  i analizirane putem V2X* tehnologije, H1st  vision upozorava vozača na potencijalne opasnosti zbog niske ili nikakve vidljivosti, kada se, na primer, približava školama i autobuskim stanicama.     
* vozilo za sve: vozilo koje komunicira sa okolinom,
komunikacioni sistem koji vozilu omogućava razmenu informacija sa okolinom (druga vozila, infrastruktura, pešaci)   
UPOZORENJE O VREMENU DOLASKA HITNE POMOĆI
H1st vision - technologies - Renault
upozorenje o vremenu dolaska vozila hitne pomoći
U hitnim slučajevima svaki minut je važan za one koji prvi reaguju. Kako bi uštedio vreme,  H1st vision opremljen je uređajem koji vozaču šalje signal koji dovoljno unapred javlja približavanje vozila hitne pomoći. Sva vozila primaju signal upozorenja u isto vreme. Vozači mogu da predvide i olakšaju dolazak hitnih službi.   
UPOZORENJE O RIZIČNOJ ZONI
H1st vision - technologies - Renault
upozorenje o rizičnoj zoni
Kako bi zaštitio sve učesnike u saobraćaju,  H1st vision upozorava vozača kada se približavaju zoni koja se smatra opasnom, prikazujući upozorenje na središnjem ekranu kako bi povećao njihovu svest. Ova inovacija se temelji na statistici nesreća, karakteristikama puta i okolini (smanjena vidljivost, raskrsnice), kao i informacijama u stvarnom vremenu koje prenose infrastrukturu, druga vozila i učesnike u saobraćaju.
AUTO KOJI POZNAJE SAM SEBE
H1 st  vision opremljen je revolucionarnim virtualnim senzorima koji mogu proceniti nivo istrošenosti i efikasnori rada svih komponenti automobila u stvarnom vremenu. Može generisati sopstveni zdravstveni status*, koji se može preneti na pametni telefon, uključujući opis automobila, istoriju ili simulaciju tehničkog pregleda, status ažuriranja GPS navigacionog sistema itd.          
* zdravstveno stanje: vitalno stanje vozila 
** zdravstveni certifikat: potvrda o zdravstvenoj ispravnosti vozila       

tehnologija za zdravlje

ASISTENT ZA PRAĆENJE ZDRAVLJA
H1st vision - health - Renault
auto koji brine o vama
H1st vision vodi računa o tome da je vozač u pravom raspoloženju. Unutrašnja kamera i mikrofon H1st visiona omogućavaju prepoznavanje raspoloženja vozača analizirajući njihov glas i izraze lica. U zavisnosti od otkrivenog raspoloženja,  H1st vision prilagođava svetlosni ambijent unutar konceptnog automobila i može da predloži vežbe disanja ako je vozač pod stresom.   
ASISTENT ZA ZDRAVLJE U STVARNOM VREMENU
H1st vision - health - Renault
tehnologija za vaše zdravlje
H1st  vision prati zdravlje vozača. Senzori na upravljaču deluju kao elektrokardiogram koji meri otkucaje srca i srčani ritam vozača. Drugi senzor na sigurnosnom pojasu analizira brzinu disanja.    

Nakon analize, H1st  vision obaveštava vozača o njegovom trenutnom zdravstvenom statusu i daje preporuke za njegovo poboljšanje. U slučaju bilo kakvog odstupanja u navedenim podacima, predlaže zaustavljanje i kontaktiranje lekara video pozivom. U područjima gde nema pokrivenosti mrežom, poziv će se obavljati putem satelita.

zvučno iskustvo

 H1 st  vision pruža hi-fi surround zvuk preko 16-kanala hi-fi sistema. Ova inovativna tehnologija putem prostornog mikrofona identifikuje ko govori u kabini. Vozač uživa u vlastitoj audio intimi uz mogućnost korišćenja visokotonaca smeštenih u naslonu za glavu. Postoji mogućnost telefoniranja i primanja zvučnih upozorenja direktno u naslon za glavu. Ovaj sistem osigurava mir i tišinu ostalim putnicima.         

sigurnosni pristup za sve

1.  Sigurna registracija profila brza je i jednostavna: ime, visina, fotografija lica i snimanje hoda svakog korisnika. 
2. Prepoznavanje položaja tela na udaljenosti do 6 m (leva zadnja kamera) i prepoznavanje lica do 3 m (središnja kamera).
3. Pozdrav avatara Software République koji poziva vozača ili putnika da uđe u vozilo. 
4. Jednostavno "da" dovoljno je da se otvore vrata. Kabina se prilagođava obliku vozačevog ili suvozačevog tela.
5. Kamera na središnjem retrovizoru identifikuje putnika, pali automobil u skladu sa sačuvanim dopuštenjima.

otkrijte više

Human first program - Renault
Human First Program
concept cars - Renault
konceptna vozila
la gamme - Renault
ponuda Renault vozila