punjenje E-Tech electric automobila, domet vožnje i baterije

Odgovaramo na sva vaša pitanja o punjenju Renault električnih automobila i njihovom dometu vožnje.

kada punite električni automobil?

Litijum-jonska baterija Renault
Možete da napunite svoj Renault električni automobil u svakom trenutku! Zapravo, litijum-jonska baterija instalirana na svim našim električnim vozilima nema memorijski efekat i može da se puni u svakom trenutku, bez obzira na to koliko je dometa vožnje ostalo. Sa ovom baterijom, možete čak da vozite na temperaturama u rasponu od -10°C do 40°C!

kako punite električni automobil kad ste kod kuće?

Postoje brojne mogućnosti za punjenje vašeg električnog vozila kod kuće.
Sa Flexi-punjačem, možete da napunite svoje električno vozilo pomoću obične kućne utičnice ili utičnice od 3,7-kW Green'Up.
Instalirajte Električni punjač od 7,4-kW kada odvezete svoje električno vozilo kući, i dopunite svoj domet vožnje preko noći.
ŠTA SE DEŠAVA AKO SVAKODNEVNO PUNIM BATERIJU IAKO ONA NIJE PRAZNA?
Baterije bez memorijskog efekta
Nove litijum-jonske baterije Renault u električnim vozilima nemaju memorijski efekat. One mogu delimično da se pune u bilo kom trenutku bez preranog slabljenja performansi. Litijum-jonska tehnologija je sada najefikasnija na tržištu: njena visoka energetska gustina omogućuje skladištenje više Wh po kg za optimizovan domet vožnje.

Nema restrikcija za punjenje, bateriju možete da punite čak i ako nije potpuno prazna.
DA LI SE BATERIJA PRAZNI AKO NE KORISTITE SVOJE VOZILO?
Stabilno punjenje baterije
Stopa pražnjenja baterije na dnevnom nivou je suviše niska da bi imala značaja. Bilo bi potrebno nekoliko nedelja neaktivnosti da bi se primetilo značajno pražnjenje.

otkrijte E-Tech electric tehnologiju


sva vaša pitanja o električnim motorima