napredni 4Control

napredni 4Control

Renault Rafale
Napredni sistem 4Control pri niskim brzinama značajno poboljšava odzivnost, dok pri srednjim i visokim brzinama poboljšava agilnost i performanse. U kombinaciji sa multi-arm zadnjim vešanjem, upravljanje je oštro i sigurno, i precizno se nosi sa krivinama.

agilnost i manevrisanje

agilnost i odzivnost
Kada vozite malim brzinama ili manevrišete, napredni 4Control okreće zadnje točkove do 5° u suprotnom pravcu u odnosu na prednje točkove, pružajući krug okretanja kao kod gradskog automobila. Pri brzinama većim od 50 km/h, zadnji točkovi se rotiraju do 1° kako bi poboljšali stabilnost vozila Renault Rafale u brzim krivinama.
manevrisanje i parkiranje
U gradu, njegov krug okretanja od 10.4 metra uporediv je sa gradskim automobilom. Radi olakšanog manevrisanja pri parkiranju, zadnji točkovi se rotiraju do 5°.

poboljšano prijanjanje

stabilnost u krivinama
Prilikom skretanja pri brzini većoj od 50 km/h, sva 4 točka se okreću u istom pravcu za poboljšano prijanjanje. Prednji točkovi se rotiraju za do 35° a zadnji do 1°, pružajući veću stabilnost kroz krivinu.
veće zadovoljstvo u vožnji
Renault Rafale ima:  
  • velike gume (245 mm) i specifičnu amortizaciju i podešavanja protiv prevrtanja.
  • elektronski sistem upravljanja zadnjim vešanjem, Vehicle Motion Control, razvijen da optimizuje brzinu u krivinama i poboljša prijanjanje na neravnim i oštećenim putevima
  • upravljanje podešeno za hiruršku preciznost prilikom skretanja.

multi-sense

Renault Rafale E-Tech hybrid - 4Control
Izaberite između 4 režima vožnje kako bi sa vaš Renault Rafale prilagodio vašim potrebama:  
  • zvuk motora i odzivnost
  • čvrstina upravljača
  • ambijentalno osvetljenje
  • podešavanje vozačevog ekrana.
 Multi-sense vam nudi prilagodljivo iskustvo za volanom.