NOVA VOZILA RENAULT

od koncepta ScEnic Vision do novog Renaulta ScEnic E-Tech electric

25.7.2023

  • Prvi Renault koji će otelotvoriti novu strategiju održivosti brenda          
  • Drugi električni automobil C-segmenta nastao u okviru strategije Renaulution             
  • Novi Renault Scenic će biti predstavljen 4. septembra na Međunarodnom salonu automobila u Minhenu 
Koncept Scenic Vision, predstavljen na konferenciji ChangeNOW u Parizu, najavio je drugu fazu Renaultove strategije električnih vozila u segmentu C: jačanje sveobuhvatnog asortimana 100% električnih putničkih vozila novim električnim modelima Megane E-Tech, ZOE i Twingo.
Scenic Vision je utro put ka održivijoj, sigurnijoj i inkluzivnijoj mobilnosti. To je vozilo koje ostvaruje svoju viziju i istražuje nove perspektive i predstavlja oličenje najnaprednijih tehnoloških ideja za dekarbonizaciju.

Novi Renault Scenic E-Tech electric će pratiti njegove stope i biće prvi proizvodni model koji će otelotvoriti Renaultovu novu strategiju održivosti, fokusiranu na životnu sredinu, bezbednost i inkluziju.

Pretproizvodni uzorci, koje će Renault inženjeri testirati na javnim putevima ovog leta, već otkrivaju konačne obrise novog modela.
Proizvedeni u ElectriCity centru za električna vozila u Douai-u, imaju poseban maskirni uzorak koji je razvilo Renaultovo odeljenje za dizajn. Igrajući se sa linijama i šarama našeg novog ikoničnog logotipa, ovaj maskirni dizajn, koji je ranije viđen na predserijskim Megane E-Tech electric vozilima, na putu stvara efekat zaslepjujuće kamuflaže.

Svetska premijera novog Renaulta Scenic E-Tech electric će se održati 4. septembra na Međunarodnom salonu automobila u Minhenu.        
      
O RENAULTU
Renault je automobilski brend sa bogatom istorijom, predvodnik u segmentu električnih vozila u Evropi koji oduvek proizvodi inovativna vozila. Strateškim planom Renaulution Renault je pokrenuo ambicioznu transformaciju prema konkurentnijoj, uravnoteženijoj i elektrifikovanijoj ponudi vozila veće vrednosti. Ambicija brenda je da bude etalon vrednosti suvremenog duha i inovacija u području tehnologije, energije i usluga mobilnosti u automobilskoj industriji, ali i šire.

otkrijte više