GRUPA RENAULT

otkrijte novi porodični automobil iz C segmenta, potupno nov i odvažan model Renault Rafale

19.6.2023.

Uspesi Megane-a E-Tech electric, Megane-a Conquest i Australa su ubrzali ponovno osvajanje C-segmenta, a time i ostvarivanje jednog od glavnih ciljeva Renaultove strategije Renaultion. Brend svoju ofanzivu sada širi i na D-segment! Za početak je obnovio porodični automobil Espace, a sada se sprema da predstavi potpuno nov i odvažan model pod imenom Rafale.

Nakon što je Renault obnovio čitav asortiman tehnologije za hibridne pogone, šasije i elektronsku opremu, došlo je vreme da kupcima predstavimo novu perjanicu ponude, kreiranu da pruži izvanredno zadovoljstvo u vožnji – novi Renault Rafale.

Francuska reč  rafale je  aeronautički pojam  koji označava iznenadan nalet vetra. Vazduhoplovstvo ima važnu ulogu u Renaultovoj istoriji: Caudron-Renault Rafale, koji je 1934. postavio rekordnu brzinu leta od 445 km/h, je samo jedan od primera.

Novi Renault Rafale je prvo serijsko vozilo koje je u potpunosti dizajnirano u skladu sa novim vizuelnim principima koje je postavio Žil Vidal, glavni dizajner brenda. Uvodeći nas u novu eru Renoovog dizajna, Rafale nam pokazuje kako izgleda vizionarski, hrabar i savršeno moderan automobil, u skladu sa dinamičnim vremenima u kojima se sve brzo menja i u kojima samo avangardni modeli imaju šansu da zadrže njihovu privlačnost do kraja njihovog životnog ciklusa.

Novi Renault Rafale koristi reciklirane materijale i opremljen je najsavremenijim sistemom povezivanja i efikasnim, ali ekonomičnim hibridnim pogonom E-Tech full hybrid snage 200 KS.

Stvoren da pruži nezapamćen nivo zadovoljstva u vožnji, novi model će biti poboljšan revolucionarnim tehnološkim inovacijama koje bi trebalo da ga lansiraju u sam vrh automobila visokih performansi. Jedna od ovih inovacija je novi E-Tech 4x4 300 KS hibridni pogon, koji će biti dostupan kasnije.

Optimalno zadovoljstvo u vožnji je osnova na kojoj Renault gradi svoj DNK. Međutim, ovo zadovoljstvo nije usmereno samo na vozača, već i na ostale putnike, što sam automobil čini sredstvom za „život i uživanje”. Zadovoljstvo za volanom je svakako prioritet, ali ne nauštrb udobnosti ostalih putnika, koji imaju na raspolaganju obilje prostora i pogodnosti. Novi Renault Rafale je prijatan SUV kupe sa dinamičnim izgledom i osećajem za volanom. To je prilika da zajedno sa prijateljima ili decom, bez obzira koliko godina imaju, uživate u vožnji koja budi sva čula.

Novi Renault Rafale sa hibridnim pogonom E-Tech full hybrid snage 200 KS stiže u salone na proleće 2024. godine.   

otkrijte više