NOVA VOZILA RENAULT

Rafale: dobro poznato ime za novu perjanicu Renaultove ponude coupe SUV-ova

16.05.2023
  • Renault je otkrio ime novog coupe SUV modela koji će predstavljati vrh njegove ponude: RAFALE
  • Ime RAFALE poznato je još iz 1930-ih, kad je Renault proizvodio motore za avione
  • RAFALE će biti novo merilo klase u D-segmentu
  • Premijera novog Renaulta RAFALE će se održati na pariškom vazduhoplovnom mitingu 18. juna 2023. 

Renault je predstavio ime budućeg coupe SUV-a koji će predstavljati sam vrh njegove ponude: RAFALE. RAFALE zaokružuje ponudu Renaultovih modela pokretanih hibridnim motorima E-Tech i zasnovanim na Renaultovoj platformi CMF-CD. Nakon Australa, SUV-a sa 5 sedišta, i Espaca, SUV-a sa 5 ili 7 sedišta, novi adut Renaultove ponude će biti potpuno novi RAFALE, kojim će Renault osnažiti ofanzivu na D-segment.

Njegovo ime je inspirisano Renaultovim uspesima ostvarenim u vazduhu. Ako se vratimo u prošlost, na početke 20. veka, videćemo vezu između Renaulta i vazduhoplovstva. U to vreme je Renault bio pionir proizvodnje motora sa unutrašnjim sagorevanjem za automobile, ali i za vozove i avione. Renault je 1933. preuzeo drugog proizvođača, Caudron, i tako je nastao Caudron-Renault. Svi njihovi avioni su nosili ime po poznatim vetrovima. Tako je i C460, trkački jednosed namenjen za rušenje rekorda u brzini, 1934. preimenovan u RAFALE.

Renault se ponovo povezuje sa svojom prošlošću i otelotvoruje karakteristike Caudrona RAFALE u novom modelu sa vrha svoje ponude. Njegovo ime simboliše vetar, baš kao i njegova kamuflirana silueta, koja već na prvi pogled priziva vizije performansi, odvažnosti, uzbuđenja i karaktera.

Svetska premijera novog Renaulta RAFALE će se održati na 54. Pariškom vazduhoplovnom mitingu koji će se 18. juna održati u Le Bourgetu.

Celu priču o imenu novog modela pronaćićete ovde: „RAFALE, novi vetar u leđa vrhu Renaultove ponude
O RENAULTU
Renault je automobilski brend sa bogatom istorijom, predvodnik u segmentu električnih vozila u Evropi koji oduvek proizvodi inovativna vozila. Strateškim planom Renaulution Renault je pokrenuo ambicioznu transformaciju prema konkurentnijoj, uravnoteženijoj i elektrifikovanijoj ponudi vozila veće vrednosti. Ambicija brenda je da bude etalon vrednosti suvremenog duha i inovacija u području tehnologije, energije i usluga mobilnosti u automobilskoj industriji, ali i šire.

otkrijte više

Austral

NOVA VOZILA RENAULT