konceptno vozilo Renault Morphoz

MORPHOZ je konceptno vozilo koje donosi viziju lične i deljene mobilnosti na električni pogon. MORPHOZ se prilagođava svim primenama i najavljuje novu seriju autonomnih, futurističkih i inovativnih električnih modela.
MORPHOZ koncept

održiva električna mobilnost bez ograničenja

Renault MORPHOZ pomera granice vožnje na električni pogon. Ovaj inteligentan, modularan koncept prilagođava se svim vašim potrebama.

modularno vozilo koje se prilagođava vašim potrebama

Pored toga što ima modularnu unutrašnjost, MORPHOZ se i fizički transformiše kako bi vam ponudio ono što vam je potrebno, u zavisnosti od primene. Ostajete u gradu? Odaberite verziju „City“. Krećete na duže putovanje? Pređite na putni režim „Travel“.
Renault MORPHOZ konceptualni automobil
Electric po karakteru i ličnosti
Legendarna svetla u obliku slova C kompanije Renault, indukcioni punjač i digitalne HD kamere koje zamenjuju spoljne retrovizore predstavljaju obnovljivu, električnu snagu modela MORPHOZ.

Ispod svog izgleda krosovera, MORPHOZ kombinuje različite stilove sa svojim smelim, glatkim linijama. Sa instrument-tablom koja se uvlači, okretnim suvozačevim sedištem i kliznim zadnjim sedištima, unutrašnja kabina je u potpunosti prilagodljiva.
Renault MORPHOZ konceptualni automobil
Gradski režim „City“
Moćni izgled modela MORPHOZ naglašen je njegovim prilagođenim svetlosnim potpisom koji mu daje prepoznatljiv stil. Sa kratkim poklopcem motora i podvučenim zadnjim branikom, previs vozila je sveden na najmanju meru, što olakšava vožnju i parkiranje u gradu.

Pored svog dometa vožnje od 400 km, MORPHOZ je dovoljno fleksibilan i adaptivan da lako odgovori svakom gradskom izazovu. MORPHOZ gradski „City“ režim postaje simbol okretnosti gradskog električnog automobila.
Renault MORPHOZ konceptualni automobil
Putni režim „Travel“
Opremljen putnim produžetkom, MORPHOZ vam omogućava da ponesete dodatni akumulator od 50 kWh, kako biste prešli veće razdaljine sa dometom vožnje od 700 km. Zahvaljujući pojednostavljenom profilu i nosaču i prilagođenom prednjem kraju, odlikuje se optimizovanom aerodinamikom.

U svojoj produženoj verziji, MORPHOZ nudi putnicima više prostora za noge i prostor za dodatni prtljag. U samom vozilu, sve je usmereno na putnike i njihove interakcije.

vozilo u srcu višestrukih deljenih ekosistema

Pravi „automobil za život“...
U modelu MORPHOZ, putnici uživaju u prostranoj i udobnoj kabini. Druželjubivost vlada u prostoru koji putnike podstiče na druženje i interakciju. Atmosfera je prijateljska i opuštena. Veštačka inteligencija želi vozaču dobrodošlicu i služi kao proaktivni virtuelni asistent koji udovoljava svakom zahtevu.

Kada se aktivira režim deljenja „Sharing“, putničko sedište se okreće licem unazad kako bi svi putnici sedeli zajedno kao da su u svojoj dnevnoj sobi. Veštačka inteligencija nudi liste muzičkih numera ili izazove u video igrama kako bi podstakla interakciju između putnika.
... za održivu, deljenu mobilnost.
Konceptno vozilo MORPHOZ otelovljuje posvećenost Grupe Renault podršci revoluciji mobilnosti. Ona deljenje čini fundamentalnim konceptom uz istovremeni odgovor na izazove grada budućnosti.

Uz višenamenske akumulatore u putnom produžetku, MORPHOZ savršeno odgovara ovom okruženju. Kada se ne koriste u automobilu, mogu napajati opremu u domu ili čak i u susedstvu. Takođe se mogu učiniti dostupnim na mestima punjenja da bih ih koristila druga vozila. Savršeno usklađen sa ekosistemom pametnog grada, MORPHOZ vozi bezbedno, u harmoniji sa drugim korisnicima, vozačima i pešacima.

da li želite da ovaj koncept pretvorite u stvarnost?

Renault asortiman

Renault asortiman

Otkritje sva naša vozila
E-Tech

E-Tech

Saznajte naše o tehnologiji