NOVA VOZILA RENAULT

novi Renault Austral otkriva svoju elegantnu i mišićavu siluetu

14.1.2022.
Pod velom svetlih i tamnih boja naziru se elegantne i mišićave linije Australa. Gilles Vidal, direktor Renaultovog odeljenja za dizajn, otkriva nam kako se kalio izgled najnovijeg suv-a kojim renault nastavlja da osvaja C-segment.
"Elegantan i tehnološki napredan“, tim rečima je Gilles Vidal, direktor Renaultovog odeljenja za dizajn, opisao Austral – najnoviji C-SUV marke Renault. Zadržavajući prepoznatljive karakteristike modela iz aktuelne ponude, timovi dizajnera su nastojali da stvore zaista savremeno, elegantno i luksuzno vozilo.
Atraktivan i kvalitetan dizajn
Dizajneri su zadržali osnovne karakteristike koje SUV-ove čine toliko privlačnima (proporcije, odnose, prepuste, dimenzije točkova) i pored toga isklesali mišićava ramena zbog kojih novi model deluje posebno snažno. Rezultat je SUV koji je istovremeno pun karaktera i elegantan. Oštre linije, atletska građa i savremen stil su zaslužni za upečatljive proporcije zbog kojih novi Renault Austral istovremeno deluje robusno i okretno.

Dizajn Renaultovih vozila je dugo bio inspirisan senzualnošću živog sveta, a sada ulazi u novu eru. Primer toga su linije koje se protežu iznad lukova blatobrana, čime odaju novi pristup strukturnom oblikovanju i omogućavaju izgradnju snažnog i oštrog profila. Snažne i dinamične linije Australa su odraz novog dizajnerskog izraza marke.

"Renault Austral spaja upečatljive elemente dizajna kako bi delovao dinamično i elegantno. Njegov kvalitet je vidljiv već na prvi pogled. Smanjili smo zazore na karoseriji i učinili je elegantnijom kako biste već pri prvom susretu sa automobilom stekli utisak kvaliteta." - Gilles Vidal, direktor dizajna za Renault

Među upečatljivim stilskim obeležjima novog Renaulta Austral se izdvaja čista profilisana linija koja se proteže donjim delom karoserije i sliva prema prednjem kraju, zbog čega ostavlja utisak dinamičnosti. Novi dizajnerski pristup i novi oblici predstavljaju udaljavanje od tradicionalnih i statičnih vodoravnih linija, postavljenih u ravni sa tlom. Posmatran sa boka, Austral deluje kao da je spreman na skok, odnosno kao da se kreće čak i kada miruje.
Savremen i tehnološki napredan SUV
Tehnološko bogatstvo novog Australa najbolje otkrivaju upečatljiva prednja i zadnja svetla. Dva velika zadnja svetla u obliku slova C se na fantastičan način stapaju sa središnjim logotipom. Dizajn prednjeg kraja u istoj meri privlači svetlima i detaljima na prednjoj masci. Svetla sa tehnologijom mikrooptičkih vlakana, kakva smo do sada mogli da vidimo samo kod Megane E-TECH Electric, su izrađena od pleksiglasa i sadrže linije i uzorke koji su urezani direktno u površinu i sam pleksiglas. Kada se uključe LED svetla, urezane linije kao da oživljavaju obasjane prepoznatljivim kristalnim sjajem.

Upravo ove tehnološke veštine i želja za izvrsnošću su bile nit vodilja u oblikovanju novog Renaulta Austral.

otkrijte više

Austral

NOVA VOZILA RENAULT