NOVA VOZILA RENAULT

Megane E-Tech electric je osvojio pet zvezdica na testiranju Euro NCAP-a

5.1.2022.
Novi Megane E-Tech Electric je upravo osvojio 5 zvezdica na testiranju Euro NCAP-a prema protokolu za 2022.

Novi Megane je ocenjen sa 85 % za zaštitu odraslih i 88 % za zaštitu dece zahvaljujući konstrukciji koja pruža izuzetnu zaštitu i čak sedam vazdušnih jastuka. U kategoriji zaštite osetljivih učesnika u saobraćaju je ostvario ocenu 65 %, a u kategoriji sistema za pomoć u vožnji 79 %.

Pored elemenata koje ocenjuje Euro NCAP, u okviru strategije beskompromisne sigurnosti, novi Megane E-Tech Electric se oslanja i na inovaciju Pristup za vatrogasce koja je rezultat više od 10 godina saradnje Renault Grupe i francuskih vatrogasaca.

Na vetrobranskom staklu novog Megana E- Tech Electric se nalazi i nalepnica sa QR kodom. Namenjena je spasilačkim službama koje je prilikom intervencije mogu skenirati i vrlo brzo zaključiti da je reč o električnom vozilu. Pruža im i pristup informacijama o konstrukciji automobila (na primer, informacija o lokaciji baterije i vazdušnih jastuka, mestima za brzo i sigurno sečenje) – što vreme potrebno za izvlačenje žrtve sudara može skratiti za čak 15 minuta!

Pristup za vatrogasce i QR kod su deo mera koje obezbedjuju optimalnu sigurnost korisnicima Renaultovih vozila. Generalno je briga za sigurnost korisnika u saobraćaju i zaposlenih na radnom mestu jedan od tri kriterijuma (uključujući ekološku tranziciju i uključivost) Politike održivog razvoja Renault Grupe (CSR) koja se sprovodi u okviru strategije Renaulution.

otkrijte više

Austral

NOVA VOZILA RENAULT