Renault sport: tehnološka izuzetnost

asortiman Renault sport

Koristeći tehnologije razvijene za trkačke staze, modeli R.S. i R.S. Line se smatraju standardnim nosiocima Renault asortimana. Stotine hiljada vozača formiraju zajednicu bez granica, koja održava strast Renault Sporta na putevima širom planete.
Renault CLIO R.S. Line
R.S. Line
Novi R.S. Line potpis nudi izraženiji sportski izgled kako bi zadovoljio potrebe naših kupaca koji žele da se dinamičnim dizajnom izdvoje iz mase.
Renault MEGANE R.S.
R.S. Asortiman
Nudi najbolje performanse i zadovoljstvo u vožnji bez kompromisa: najbolje od Renault Sporta.

izuzetna tehnologija

Kao laboratorija novih tehnoloških rešenja, automobilizam je pokretačka snaga naših inovacija. Naša rešenja nisu rezervisana samo za trkačku stazu, nego su uključena u naša standardna vozila, de biste mogli da uživate u boljim performansama, pouzdanosti i prijatnoj vožnji.
Renault MEGANE R.S. tehnologija: 4CONTROL
4CONTROL
4-točkovno upravljanje za veću preciznost. Ova inovacija omogućava upravljanje zadnjim točkovima zahvaljujući električnom pogonu.

 Postavke koje su napravili inženjeri Renault Sporta kombinuju sportski duh, dinamičnost i preciznost u krivinama za još više zadovoljstva u vožnji i nove senzacije.     
Renault Sport tehnologija: R.S. Monitor
R.S. Monitor
Za samo nekoliko godina, sistemi za prikupljanje podataka koji se koriste u takmičarskoj vožnji napravili su revoluciju u načinu vožnje. Uz R.S. Monitor, ove tehnologije su sada dostupne velikom broju vozača! Dostupan u R-Link-u, R.S. Monitor nudi prikaz telemetrijskih podataka sa senzora vozila (pritisak, temperature, režim motora, ugao upravljača...) u obliku digitalnih manometara ili grafikona.        
Renault Sport tehnologija: kontrola pokretanja
Launch control
Ako ste oduvek želeli savršenu optimizaciju, dopašće vam se Launch Control. Ovaj električni sistem pomoći u vožnji upravlja nivoom prianjanja za tlo i sprečava proklizavanje točkova tako što deluje na obrtni moment motora.
Renault Sport tehnologija: R.S. Vizija
R.S. Vision
Performanse R.S. idu dalje od šasije sa ovim sistemom koji objedinjuje četiri funkcije osvetljenja visokih performansi u jednom bloku:
  • poziciona svetla;
  • osvetljenje u krivinama;
  • svetla za maglu;
  • duga svetla.  
Renault Sport – Tehnologija turbo kugličnih ležajeva
Tehnologija Turbo ball bearing
Renaultova turbo tehnologija je prvi put upotrebljena 1977 za Formulu 1, a sada je prisutna u većini modela iz asortimana R.S. i GT.   U 2018, Megane R.S. je usvojilo novi turbo "ball bearing" koji direktno proističe iz moderne Formule 1. Turbina – koja radi na oko 200’000 o/min – je sada montirana na keramički kuglični ležaj.   

otkrijte više o Renault sport

Plavi Renault konceptualni automobil
120 godina sportskih izazova
bogata istorija
Renault sportska serija
Strast automobilskog sporta
Renault Sport serija