Serija Renault Sport

Doživite jedinstvene trenutke u automobilskom sportu.

Formula Renault

Od 16. godina mladi i nadahnuti vozači sportskih automobila suočavaju se sa takmičarskim svetom. Potrebno je da znaju kako funkcioniše takmičarski automobil kako bi izvukli najbolje iz njegovih performansi i naučili da se nose sa pritiskom trke. U školi Formula Renault brzo uče osnove zanata za upravljačem jednoseda opremljenih dvolitarskim 16v motorima koji isporučuju 210 KS uz 7-stepeni sekvencijalni menjač i kontrole na upravljaču. 

Stara izreka koja kaže da je jedna sezona potrebna za učenje, a druga za pobedu deluje danas malo zastarelo. Osnovana pre 45 godina, škola Formula Renault je uvek bila u toku, spremna da ispuni promenljive potrebe vozača kartinga i drugih uvodnih disciplina. Budući da se prethodnih godina prosečna starost za početak karijere u Formuli 1 znatno smanjila, dužina obuke smanjena je u skladu sa tim. Formula Renault, prava škola za vozače jednoseda, vrlo brzo otkriva ili potvrđuje talenat mladih vozača.  

Renault CLIO Cup

Ljubitelji trka će uživati u CLIO Cupu. Od lansiranja legendarnog kupea R8 Gordini 1966, Renault Sport kontinuirano održava svoju prisutnost na trkačkim stazama Evrope i širom sveta. Ali mi ne nameravamo da se tu zaustavimo! 2017. nastavljamo da ostvarujemo uspehe organizovanjem 8. nacionalnog takmičenja CLIO Cup : Francuska, Velika Britanija, Španija, Italija, zemlje Beneluksa, Skandinavija, Srednja Evropa i Kina. 

Nakon nekoliko hiljada vozila prodatih od 1991, četvrta generacija modela CLIO Cup je poznata po svojim performansama, pouzdanosti i pristupačnosti. CLIO Cup je nasledio sve prednosti CLIO R.S. 200 EDC uz 1,6-litarski turbomotor s direktnim ubrizgavanjem koji razvija 220 KS uz stalni obrtni moment od 270 Nm, sekvencijalni menjač i kontrole na upravljaču. Dovoljno za dodatnu stimulaciju performansi!  

Renault CLIO R3T Trophy

Timovi u 2017. imaju priliku da učestvuju u nacionalnom prvenstvu u 4 zone: Francuska, ALPE, Italija i Iberija. Uz tehničku podršku koja je dostupna svim takmičarima i jednakost sportske trke, CLIO R3T Trophy omogućava vozačima solidno iskustvo. 

CLIO R3T otkriva sve svoje mehaničke prednosti i ekskluzivnu prednju i zadnju osovinu. Novi prilagodljivi amortizeri i mnoga prilagođavanja vozačima omogućavaju da pronađu ravnotežu koja će im omogućiti da budu konkurentni na svim terenima. Opremljen sekvencijalnim menjačem sa 6 brzina, turbomotorom s direktnim ubrizgavanjem automobila CLIO R.S, a uskoro i kontrolama na upravljaču, 1.6-litarski 200 EDC prošao je posebnu obradu. Isporučuje performanse bez premaca uz snagu od 242 KS i obrtni moment od 480 Nm.  

Renault Sport je takođe...

       .
Automobil Renault Sport Formula 1 - Žuti automobil u krivini

U središtu naših sportskih aktivnosti

Renault F1 Team
Renault Sport - Reanult MEGANE

Gama Renault Sport

Renault Megane R.S .