bezbednost koju pruža Renault

Vaša bezbednost je naš prioritet. Zbog toga vam nudimo najbolju bezbednosnu opremu koju Renault može da pruži za bezbednu vožnju.

sistem kočenja

Aktivni sistem kočenja u slučaju opasnosti
U gradu ili na autoputu, izbegnite ili smanjite udar pri sudaru sa drugim motornim vozilom.
Sistem je u stanju i da detektuje pešake i bicikliste pri malim brzinama. Ako ne reagujete kada radar detektuje opasnost od sudara, asistent interveniše upozorenjem i preuzima kontrolu nad kočenjem.

naši sistemi upozorenja

Vaši pratioci na vašim putovanjima
Renault
Upozorenje na mrtav ugao
Izbegnite opasnost od sudara uz upozorenje na mrtav ugao. Ovo upozorenje, aktivno pri 10 km/h, automatski vas upozorava na prisustvo bilo kakvog vozila u oblasti koja je nevidljiva za vaš retrovizor koristeći svetla upozorenja.
Renault
Upozorenje na bezbednu razdaljinu
Radi vaše bezbednosti, senzor koji se nalazi na prednjoj strani vašeg vozila kontroliše razdaljinu i aktivira zvučno i vizuelno upozorenje ako postoji rizik od sudara sa vozilom ispred vas.
Renault
Upozorenje na preveliku brzinu uz sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova
Budite obavešteni o ograničenju brzine tokom puta i budite upozoreni ako se prekorači ograničenje brzine. Opremljen kamerom, sistem prikuplja, analizira i upoređuje podatke sa saobraćajnih znakova sa informacijama koje pružaju mape kako bi vas obavestio putem vaše instrument-table i ekrana ispred vozača (u zavisnosti od vozila i verzije). Za još bolju efikasnost, podesite ograničavač brzine na maksimalnu detektovanu vrednost.
Renault
Upozorenje na detekciju zamora
Da bi se povećala vaša bezbednost i izbegla opasnost od pospanosti, ovaj sistem analizira vaše ponašanje kroz pokrete volana i, ako je potrebno, preporučuje pauzu vizuelnom i zvučnom porukom koja se emituje preko instrument-table.
Renault
Upozorenje na napuštanje trake
Trenutak nepažnje? Vizuelni signal i vibracija upravljača upozoravaju vas u slučaju neželjenog napuštanja trake. Aktivna pri brzini većoj od 70 km/h, ova funkcija vas upozorava čim prekoračite punu ili isprekidanu liniju bez uključenja pokazivača pravca.
Renault
Pomoćnik za ostanak u traci
Neželjeno napuštanje trake? Pomoćnik za ostanak u traci automatski interveniše da bi ispravio vaše kretanje. Aktivna između 70 i 160 km/h, ova funkcija primenjuje silu upravljanja na upravljač kako bi vratila vozilo u njegovu traku čim ono pređe punu ili isprekidanu liniju bez uključivanja indikatora pravca.

otkrijte još više Renault tehnologija

Renault  CONNECT
Za vašu udobnost u vozilu
Renault EASY DRIVE
Za bezbedna putovanja