amortizeri

Amortizeri garantuju udobnost vožnje i prianjanje vozila na putu. Ne zaboravite da ih zamenite.
Amortizeri
Amortizeri garantuju sigurnu i udobnu vožnju, pravilno održavanje na putu i mirnu vožnju nezavisno od stanja podloge. I amortizeri su jedan od nezaobilaznih elemenata vaše sigurnosti. Jedna su od tri tačke "sigurnosnog trougla” koji čine sa kočnicama i gumama.

Put ih ne štedi ... Redovno proveravajte amortizere na svom vozilu! Posebno pripazite na prve znakove manje efikasnog rada amortizera koje je lako predvideti.

Zaustavni put može se povećati, a gume se brže troše. U nekim slučajevima povećava se opasnost od akvaplaninga (gubitka kontakta s podlogom ako je na putu veća količina vode). Automobil može i udariti u podlogu pri prelasku preko "ležećeg policajca"!
KADA JE POTREBNO ZAMENITI AMORTIZERE?
Amortizeri su obavezna kontrolna tačka na svim tehničkim pregledima. Ukoliko se utvrdi greška, možda ćete morati da ponovite pregled.
Redovnom proverom amortizera na servisnim pregledima produžićete im životni vek. Par amortizera treba zameniti svakih 80 000 km. Tokom tog zahvata proverite i geometriju točkova kao i bez dodatnih troškova rada zamenite komplet graničnika vešanja.

SAVET
Prilagodite vožnju i unapred se pripremite na nepravilnosti na putu (deformacije puta, rupe, itd.) i produžite životni vek amortizera!