Tim Alpine Elf Matmut Endurance Team spreman je za novu sezonu FIA-INOG prvenstva u trkama izdržljivosti. Tim Alpine Endurance Team je u utorak 16. marta predstavio novi bolid za FIA-ino prvenstvo u trkama izdržljivosti (WEC). Alpine A480 prototip je konstruisan na šasiji koju je razvila Oreca, a pokreće ga 4,5-litarski V8 motor koji proizvodi Gibson Technology. Za upravljačem bolida A480, koji će se takmičiti u elitnoj klasi prvenstva, naći će se Nicolas Lapierre, André Negrão i Matthieu Vaxiviere. Trkački tim će voditi Philippe Sinogult, direktor timi Alpine Elf Matmut Endurance Team.

Alpine za sobom ima odlične rezultate u trkama izdržljivosti i spreman je da se uhvati u koštac sa izazovima takmičenja u elitnoj kategoriji FIA-inog prvenstva u trkama izdržljivosti i na trci 24 sata Le Mansa 2021. Ovaj novi projekat učestvovanja u trkama izdržljivosti i takmičenja u Formuli 1 su dokaz ambicije marke Alpine, nastale iz ljubavi prema trkama i za trke. Bolid koji je Svetska automobilska federacija homologovala pod nazivom Alpine A480 je konstruisan na Oreca-inoj šasiji, a pokreće ga 4,5-litarski V8 motor koji proizvodi Gibson Technology. Na njega su u skladu sa pravilima klase Hiperautomobila montirane Michelinove gume. Bolidom A480 će upravljati tri vozača sa bogatim iskustvom u trkama izdržljivosti; Nicolas Lapierre, André Negrão i Matthieu Vaxiviere.

Trkački tim će voditi direktor tima Philippe Sinogult. On je za kormilom tima još od 2014. i može se pohvaliti brojnim vrhunskim rezultatima u klasi LMP2. Tim Alpine Elf Matmut Endurance Team zahvaljuje na podršci svojim partnerima: Elf, Matmut, Microsoft, EURODATACAR, Bell & Ross, Le Coq Sportif i RCI Banque, ali ne zaboravlja ni svoje vredne tehničke partnere i dobavljače.

KALENDAR ZA 2021.

26. – 27. april: uvodna trka Spa-Francorchampsa (Belgija)

1. maj: Total 6 sati Spa-Francorchamps (Belgija)

13. jun: 8 sati Portimao (Portugal)

18. jul: 6 sati Monza (Italija)

21. – 22. avgust: 24 sata Le Mans (Francuska)

26. septembar: 6 sati Fuji (Japan)

20. novembar: 8 sati Bahrein (Bahrein)  

 

TWITTER @Alpinecars@SignatechAlpine

FACEBOOK @alpinesportscars@AlpineEnduranceTeam

INSTAGRAM @alpinecars@alpine_endurance_team