Caudron-Renault Rafale

 RENAULT RAFALE E-TECH HYBRID
Rafale, ime, duh i istorija
Legedarni avion, Caudron-Renault Rafale imao je sve genetske osobine našeg novog vozila: jedinstvenu tehnologiju, smelost, agilnost i dizajn. Renault Rafale odaje počast stručnosti, tehnologijama i viziji posvećenoj performansama koje vuku korene iz istorije našeg vazduhoplovstva. 
1920s VAZDUH, ŽELEZNICA, PUTEVI
Renault ima pionirsku ulogu u razvoju motora za vozila, vozove i avione. 
1933 KORAK KA VAZDUHOPLOVSTVU
Strastven prema vazduhoplovstvu i trkama, Louis Renault kupio je Caudron i osnovao Caudron-Renault. 
1934 ROĐENJE CAUDRON-RENAULT RAFALE
Istorija aerodinamike i francuskog dizajna. Ovaj "nebeski trkač", čije je ime inspirisano vetrom, dizajniran je za sportska takmičenja. 
1934 UTICAJ VAZDUHOPLOVSTVA I AERODINAMIKE
Rad Marcela Riffarda, inženjera koji je dizajnirao avion Caudron-Renault Rafale, uticao je na dizajn Renault Nervasport i Renault Étoile Filantea. 
uspešna priča
Ovaj pionirski duh, stav da se ide dalje  i više već je bio u velikoj meri vidljiv 1930., kada su asovi avijacije bili Hélène Boucher, Maryse Bastié, Madeleine Charnaux, Maryse Hilsz... 

Hélène Boucher
Hélène Boucher, je izvanredna avijatičarka, koja je potpisala ugovor sa mladom Caudron-Renault kompanijom u junu 1934. Postigla je mnoge uspehe: svetski rekord na 1.000 km za lake letelice; međunarodni rekord u brzini na 100 km u svim kategorijama; rekord na 1.000 km sa prosečnom brzinom od 409 km/h.
 8.jula 1934., završila je druga 12 časovnu trku u Anžeu nakon što je sama letela svojim Caudron-Rafale. Mesec dana kasnije, na komandi jednokrilca od 140 ks Caudron-Renault, postavlja ženski svetski rekord od 445 km/h!

i mnogo drugih zapisa....

Maryse Hilsz
Žena sa jakom voljom i od akcije, Maryse Hilsz držala je brojne rekorde u brzini i udaljenosti. 30. decembra 1938., oborila je rekord u letenju na daljinu bez zaustavljanja u avionu 1. kategorije, u Caudron Simoun, preletevši od Port Etienne (Mauritanija) do Istre - let od 3.230 km.
Madeleine Charnaux
Unajmljena od strane Caudron-Renault, bila je prva žena pilot koja se kvalifikovala za letenje pri lošoj vidljivosti. Ubrzo je oborila niz rekorda upravljajući svojim Rafale uključujući ženski i ukupan rekord  na 1.000 km, na 100 km u paru a zatim i pojedinačni rekord. 
Maryse Bastié
Bila je prva francuska žena avijatičarka koja je postavila više ženskih rekorda. Samo mesec dana nakon što je pilot Jean Mermoz nestao, prešla je južni Atlantik od Dakara do Natala za 12 sati i 5 minuta, leteći sama 220 ks na Caudron Simounu, postavljajući ženski svetski rekord u brzini na ovoj ruti.
odvažnost, emocija, uspeh
Kao i danas F1®, sportsko vazduhoplovstvo je 1930. bilo laboratorija za najsavremenija istraživanja i razvoj. Visoki standardi, inovacije i  preleteni dodatni kilometri su vrednosti koje su izdržale test vremena; oni se danas ogledaju u našim kancelarijama, našim fabrikama i našim proizvodima. Renault Rafale je upečatljiv primer za to.

više informacija uskoro

Rafale E-Tech hybrid - SUV coupé
Rafale E-Tech hybrid
Renault Rafale E-Tech full hybrid
ostanite informisani
The Originals Renault
Caudron-Renault C.450