Renault i Roland-Garros udruženih snaga menjaju dinamiku

Od 2022. godine Renault postaje premijum Roland-Garros partner, obezbeđujući mobilnost na električni pogon.

Renault postaje premijum Roland-Garros partner

RENAULT I ROLAND-GARROS

Renault i Roland-Garros

Renault i Roland-Garros imaju iste korene, oba brenda potiču iz Francuske, sa snažnim međunarodnim ambicijama,a zajedničke su im i tipične francuske vrednosti: strast i odvažnost.

Partnerstvo između kompanije Renault i Francuske teniske federacije (FFT) bilo je još očekivanije, jer se zasniva na dva zajednička strateška stuba: održivoj mobilnosti i društvenoj odgovornosti.

Po prvi put u istoriji Roland-Garros turnira, Renault logo će biti istaknut na mrežama pet glavnih terena tokom celog trajanja turnira, od kvalifikacija do finala.
VOZNI PARK NA ELEKTRIČNI POGON

Vozni park na električni pogon

Održivost je ključna za oba brenda. Renault ubrzava svoju transformaciju sa ciljem da, u Evropi, postane potpuno električni brend do 2030.

Ova posvećenost je prikazana kroz vozni park sa 100 obezbeđenih Megane E-Tech 100% electric vozila, od ukupno 160 Renault vozila.

Renault će imati i štand od 150 m² u okviru Roland-Garros turnira. Gledaoci će moći da otkriju električni i elektrifikovani Renault asortiman, uključujući Megane E-Tech 100% electric vozilo, Renault 5 prototip i potpuno novi Austral SUV E-tech electric, koji će svoju javnu svetsku premijeru imati na Roland-Garrosu.
RENAULT LANSIRA "GIVE ME 5"

Renault lansira "GIVE ME 5"

Uporedo sa potpisivanjem ovog ugovora o partnerstvu, Renault lansira "GIVE ME 5" - novi projekat brenda o društvenoj odgovornosti, posvećen mladim generacijama.

Renault najpre želi da promoviše igranje tenisa u gradovima, renoviranjem igrališta na periferijama gradova uz pomoć lokalnih umetnika. Očekuje se da Renault otvori dva teniska terena u Francuskoj do kraja godine.

Renault će predstaviti projekat "Let Challenge" tokom turnira Roland-Garros, da bi pomogao finansiranje projekta "GIVE ME 5". Svaki put kada servirana lopta udari u vrh mreže pre nego što padne u servisni boks, što se u proseku dešava više od 2.000 puta tokom turnira, Renault će izdvojiti određenu sumu novca za ovu društvenu inicijativu.
Nova Renault vozila
Austral SUV E-Tech hibridn
Renault 5 električnih prototipova
Revolucija "Renaulution"