hibridni motori

sve pogonske jedinice i motori

Renault Clio
E-TECH FULL HYBRID 145 KS
Do 80% električne vožnje u gradu¹, bez priključka. Uživajte u vožnji sa visokim odzivom, uz smanjenu potrošnju goriva do 40% i smanjenom emisijom CO₂².     
1 vreme vožnje zavisi od napunjenosti baterije i stila vožnje /izvor: interno Renault  / 2022      
2za E-Tech full hibridni pogon u poređenju sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i u zavisnosti od stila vožnje, prema  WLTP urbanom protokolu, Mart 2023. 

BENZIN
Benzinski motor je dostupan sa dve vrste KS: ekonomičnija verzija od 65KS za svakodnevnu upotrebu  ili izbalansirana verzija od 90KS koja optimizuje potrošnju goriva na putovanjima.
DIZEL
Najnovija generacija dizel motora od 100KS kombinuje uštedu goriva i zadovoljstvo u vožnji.
TNG
TNG i benzin su alternativa za smanjenje emisije CO2. Njegova svestranost obezbeđuje do 1.100 km dometa vožnje i uštedu goriva na svim putovanjima.

E-Tech Full Hybrid

the best of hybrids - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
hibrid u svom najboljem izdanju
Vozite 80% na električan pogon u gradu sa 40% uštede goriva. Nema potrebe za utičnicom, baterija se automatski puni tokom usporavanja i kočenja.
145 ks
E-Tech full hybrid 
80 %
električne vožnje u gradu* 
40 %
uštede goriva**     
900 km
mešovite vožnje***

* vreme vožnje zavisi od napunjenosti baterije i stila vožnje          

** za E-Tech full hibridni pogon u poređenju sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i u zavisnosti od stila vožnje, prema  WLTP urbanom protokolu, Mart 2023.   

*** u zavisnosti od stila vožnje-izvor: kombinovani WLTP, Mart 2023. 


TEHNOLOGIJA
technology - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
Clio E-Tech full hybrid kombinuje dva električna i jedan benzinski motor. Višemodni automatski menjač u potpunosti daje prednost električnoj vožnji i aktivira motor sa unutrašnjim sagorevanjem kada uslovi vožnje to zahtevaju.
GLAVNE KARAKTERISTIKE
main functions - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
E-Tech full hybrid 145 ks garantuje potpuno dinamično električno startovanje i oštro ubrzanje. Regenerativno kočenje puni bateriju dok vozite, vraćajući energiju tokom usporavanja i kočenja.
NIŽA POTROŠNJA GORIVA
reduced fuel consumption - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
Uštedite u gradu do 40% goriva i uživajte u nižoj kombinovanoj potrošnji  od 4,1l/100 km (prema WLTP protokolu, mart 2023., može se razlikovati u zavisnosti od verzija i opcija).
EMISIJA CO₂
CO₂ emissions - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
Efikasniji i ekološki prihvatljiviji, Clio E-Tech full hybrid smanjuje emisiju CO2 na 93 g/100 km (prema WLTP protokolu, mart 2023., može se razlikovati od verzija i opcija).
CRIT'AIR CLASSIFICATION
crit'air ranking - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
Clio E-Tech full hybrid nasleđuje Crit’air 1 nalepnicu i može da se vozi i u zonama gde su na snazi ograničenja emisija. Prava prednost u nekim velikim gradovima.

benzinski motori

essence ou diesel - motorisation -Renault Clio E-Tech full hybrid
SCE 65 I TCE 90
Renault Clio ima širok spektar benzinskih i dizel motora koje možete da birate u zavisnosti od vaših potreba: ušteda goriva, uzbudljivo iskustvo vožnje ili nešto između ova dva? Performanse i zadovoljstvo za volanom.
tehnologija
Renault Clio je dostupan u dve benzinske verzije, SCe 65 and TCe 90. Obe su opremljene razvodnim lancem za smanjuenje troškova održavanja. 
glavne karakteristike
Nabavite moderan, ekonomičan, optimizovan 3-cilindrični SCe 65 motor za gradska putovanja sa SCe 65. Za još veću svestranost  izaberite TCe 90 benzinski motor: ova dva motora najnovije generacije nude optimalnu efikasnost goriva na putu i na auto putu.

dizel motor

blue dCi 100
Dizel motor nudi najbolji kompromis između performansi i uštede goriva.Tehnologija najnovije generacije za optimalnu vožnju na svim putevima.
tehnologija
Renault Clio je dostupan sa dizel motorom Blue dCi 100 za još veću efikasnost goriva sa manuelnim 6-stepenim menjačem. Performanse ili svestranost, izbor je na vama.       
glavne karakteristike
Smanjenje emisije štetnih gasova zahvaljujući Blue dCi motoru opremljenom najnovijim rešenjima za smanjenje zagađenja.

tng

bezkompromisna svestranost
Smanjena emisija CO 2, gorivo dostupno širom Evrope i smanjena potrošnja goriva. Sve za vaše zadovoljstvo u vožnji bez ikakvih kompromisa. Povećajte domet do 1.100 km koristeći oba rezervoara u zavisnosti od stila vožnje - izvor: WLTP kombinovano, Mart 2023).     
tehnologija
Renault Clio nudi unapređen sistem goriva  benzin/TNG sa novih 100 ks/170 Nm turbo benziskog motora. Nema ograničenja u vožnji  ukoliko imate crit’air 1 nalepnicu, ili u slučaju da parkirate sa sigurnosnim sistemom.
glavne karakteristike
Sa 6-stepenim manuelnim menjačem, Renault Clio TNG verzija nudi responzivan, fleksibilan i smiren motor: njegov motor bira gorivo koje će ubrizgati u zavisnosti od njegove dostupnosti. Tako dobijate do 1.100 km povećanog dometa vožnje.