Renault, umetnost i kinematografija

Renault i kinematografija

Renault i kinematografija

1899. Louis Renault pojavio se u filmu za upravljačem svog prvog automobila proizvedenog godinu dana ranije. To je početak istorije ljubavi između Renaulta i bioskopa koja traje više od 100 godina.

Renault Espace na prestižnom filmskom festivalu u Cannesu

Od 1983. Renault sarađuje sa festivalom u Cannesu. Na filmskom festivalu 2015. Charlize Theron, Sean Penn, Natalie Portman, Jake Gyllenhaal, Woody Allen, Sienna Miller, Naomi Watts, Jan Fondi, Cheryl Cole, Vincent Cassel, Eva Longoria i mnoge druge poznate osobe na crvenom tepihu u Cannesu stigli su sa stilom, elegancijom i udobno - u novom Renault Espace-u!

Renault kolekcija moderne umetnosti

Renault kolekcija moderne umetnosti

Sa više od 300 dela, ova kolekcija je osnovana od 1967 do 1985. Ona je plod mecena koji je predstavljao novost prilikom njenog nastanka. Tada cilj nije bio kupiti gotova dela koja su već na tržištu. Renault je hteo da uspostavi politiku saradnje sa modernim umetnicima – dakle slabo poznatima – koje zanima svet industrije. Ti umetnici danas čine istoriju umetnosti. Među njima su Arman, Jean Dubuffet, Victor Vasarely, Jean Tinguely, Erro, Takis i Henri Michaux.

Renault je takođe i ...

Saznajte još više o Renaultu

Renault i automobilizam

Renault i automobilizam

Otkrijte našu misiju. Renault i automobilizam, više od 115 godina inovacija.
Renault i okolina

Renault i okolina

Svesni smo da danas postoje veliki izazovi u oblasti zaštite okoline. Zato smo se obavezali da smanjimo uticaj svojih aktivnosti i proizvoda na okolinu u toku celog njihovog životnog veka, od dizajna do recikliranja. S tim ciljem donosimo rešenja i merimo njihovu efikasnost; godinu za godinom, generaciju za generacijom.
Inovacije i tehnologija

Inovacija

Radimo na četiri glavne oblasti inovacija u cilju razvoja mobilnosti budućnosti: električna vozila, povezana vozila, autonomna vozila, usluge mobilnosti.

Uvek smo vam na raspolaganju