Renault DP World F1® tim

Formula 1 zauzima sam vrh automobilskih takmičenja i inspiriše naš program inovacija.

Naša posvećenost Formuli 1

Naša posvećenost Formuli 1

 .
Renault Sport - R.S. 19

Renault R.S. 20

Automobil koji će se naći na stazi 2020. imaće Renault R.S.20 šasiju koja je razvijena i proizvedena u bazi tima Renault F1 u Enstoneu.  
Renault Sport - motor E-TECH 19

Renault E-TECH 20

Renault E-TECH 20 je razvijen u fabrici Renault Sport Racing u Viry-Châtillonu.

Iskusan tim

Renault Sport- Nico Hülkenberg

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo ulazi u svoju drugu sezonu kao vozač Renault DP World F1® Team. U prvoj godini u bojama Renaulta, Daniel je bodove osvajao u osam navrata, a svoj najbolji rezultat postigao je zauzevši četvrto mesto na prvenstvu za Veliku nagradu Italije. Na svetskom prvenstvu vozača F1 za 2019. godinu osigurao je devetu poziciju.

Daniel ima impresivne rezultate u Formula 1 sa osvojenihi sedam pobeda, 29 podijuma i tri pol pozicije. Njegov put do Formule 1 obuhvatio je četiri godine takmičenja sa Renaultovim motorima kroz juniorske kategorije u Formuli Renault 2.0 i Formuli Renault 3.5, pre nego što je sredinom 2011. debitovao u elitnoj kategoriji F1.
Renault Sport - Daniel Ricciardo

Esteban Ocon

Esteban Ocon se ponovo pridružio timu Renault DP World F1® Team uoči svetskog prvenstva sezone FIA-e Formula 1 2020 , što je označilo i njegov povratak na takmičarsku stazu sa punim vremenom nakon pauze od godinu dana 2019. Esteban je dobro poznat porodici Renault jer je sezonu 2016. proveo kao Renaultov rezervni vozač, a pre toga bio je učesnik Lotusovog programa za razvoj mladih vozača sa sedištem u Enstoneu tokom koga je 2014. osvojio titulu FIA evropske formule 3. Godinu dana kasnije, Esteban je osvojio krunu serije GP3.

Sa samo 23 godine, Esteban se već plasirao na 50 Velikih nagrad sa najboljim rezultatom dva peta mesta osvojena u Španiji i Meksiku 2017. godine. Iste sezone stigao je do najbolje pozicije u svojoj F1 karijeri završivši kao osmi u ukupnom poretku vozača.
Renault Sport - Guanyu Zhou

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou proširuje svoju saradnju sa Renault DP World F1® Team u 2020. kao testni vozač, nakon obećavajućih rezultata koje je postigao kao razvojni vozač prošle godine. Zhou, koji ostaje u Renault Sport Academy, bliže će sarađivati sa timom F1 u ulozi testnog vozača, što će uključivati pojavljivanje na trkama, testnim danima i sesijama na simulatoru u postrojenju Enstoneu, u cilju poboljšanja performansi na stazi. Kineski vozač rođen u Šangaju, pridružio se Renaultu početkom 2019. takmičeći se u prvenstvu FIA-e u Formuli 2, gde je osvojio sedmo mesto i naziv najbolji "novajlija". Zhou će ostati ove sezone u Formuli 2 sa ciljem da se tamo takmiči za naslov prvaka.

Naši glavni partneri


Renault Sport je takođe...

Serija Renault Sport

Strast prema automobilizmu

Serija Renault Sport
Renault Sport - Reanult MEGANE

Renault Sport

Ukrotite svaku krivinu