Izuzetna tehnologija

SPORTSKA GAMA

Koristeći tehnologije razvijene za trkačke staze, modeli R.S. i R.S. Line se smatraju standardnim nosiocima Renaultove game. Stotine hiljada vozača formiraju zajednicu bez granica, koja održava strast Renault Sporta na putevima širom planete.
Renault Sport - CLIO R.S.

Oznaka R.S. Line

Nova oznaka R.S. Line nudi više sportskog stila da bi zadovoljila očekivanja naših kupaca koji teže dinamičnom dizajnu.
Renault Sport - Megane R.S.

Gama R.S.

Gama R.S. Nudi najbolje performanse i zadovoljstvo u vožnji bez kompromisa: najbolje od Renault Sporta.

Izuzetna tehnologija

Kao laboratorija novih tehnoloških rešenja, automobilizam je pokretačka snaga naših inovacija. Naša rešenja nisu rezervisana samo za trkačku stazu, nego su uključena u naša standardna vozila, de biste mogli da uživate u boljim performansama, pouzdanosti i prijatnoj vožnji .
Renault  Megane R.S. - 4 control

4CONTROL

4-točkovno upravljanje za veću preciznost. Ova inovacija omogućava upravljanje zadnjim točkovima zahvaljujući električnom pogonu. 

Postavke koje su napravili inženjeri Renault Sporta kombinuju sportski duh, dinamičnost i preciznost u krivinama za još više zadovoljstva u vožnji i nove senzacije.  
Renault Sport - R.S. Monitor

R.S. Monitor

Za samo nekoliko godina, sistemi za prikupljanje podataka koji se koriste u takmičarskoj vožnji napravili su revoluciju u načinu vožnje. Uz R.S. Monitor, ove tehnologije su sada dostupne velikom broju vozača! 

 Dostupan u R-Link-u, R.S. Monitor nudi prikaz telemetrijskih podataka sa senzora vozila (pritisak, temperature, režim motora, ugao upravljača...) u obliku digitalnih manometara ili grafikona.   
Renault Sport - Launch control

Launch control

Ako ste oduvek želeli savršenu optimizaciju, dopašće vam se Launch Control. Ovaj električni sistem pomoći u vožnji upravlja nivoom prianjanja za tlo i sprečava proklizavanje točkova tako što deluje na obrtni moment motora.
Renault  Megane R.S. - prednja svetla

R.S. Vision

Performanse R.S. idu dalje od šasije sa ovim sistemom koji objedinjuje četiri funkcije osvetljenja visokih performansi u jednom bloku: 

 
- poziciona svetla; 
- osvetljenje u krivinama ; 
- svetla za maglu ; 
- duga svetla.  
Renault Sport - turbo tehnologija

Tehnologija Turbo ball bearing

Renaultova turbo tehnologija je prvi put upotrebljena 1977 za Formulu 1, a sada je prisutna u većini modela iz asortimana R.S. i GT.  

U 2018,Megane R.S. je usvojilo novi turbo "ball bearing" koji direktno proističe iz moderne Formule 1. Turbina – koja radi na oko 200’000 o/min – je sada montirana na keramički kuglični ležaj.   

Renault Sport je takođe...

Renault Sport - Megane R.S. Na putu

Renault Sport

Ukrotite svaku krivinu.
Renault Sport - Koncept ZOE na putu

120 godina sportskih izazova

Bogata istorija.
Renault Sport - gama vozila

Strast prema automobilizmu

Serija Renault Sport