Upoznajte jedinstven poslovni model

Alijansa Renault-Nissan


Od 1999. godine, kad je osnovana, Alijansa Renault-Nissan (Renault-Nissan Alliance) postala je najčvršća, najduže postojeća multikulturalna veza među velikim svetskim proizvođačima automobila.

Alijansa Renault-Nissan

Istorija marke Renault

Alijansa Renault-Nissan

Od 1999. godine, kad je osnovana, Alijansa Renault-Nissan (Renault-Nissan Alliance) postala je najčvršća, najduže postojeća multikulturalna veza među velikim svetskim proizvođačima automobila. To jedinstveno partnerstvo predstavlja pragmatično poslovno rešenje sposobno da se prilagodi novim prilikama na svetskoj automobilskoj karti, koji zajednički mogu da razvijaju nove projekte i sklapaju nova partnerstva širom sveta.

Tokom poslednjih, poslovno vrlo zahtevnih godina, Alijansa je postala odličan amortizer koji partnere saradnjom štiti od negativnih regionalnih trendova opšteg pada prodaje u nekim područijima sa porastom na drugim rastućim tržištima.
Alijansa Renault-Nissan
U toj vezi Renault i Nissan su uspeli da prevaziđu tradicionalno međusobno suparništvo i ujedine svoje napore u postizanju zajedničkog cilja rasta na globalnom nivou. Zajedno, Renault i Nissan su jedna od najvećih automobilskih grupa na svetu. 

Na temelju međusobne razmene vlasničkih udela i zajedničkih interesa Alijansa uspešno maksimizuje učinke sinergije bez negativnih posledica za identitet pojedinih marki Alijanse. Danas brojni proizvođači vozila teže partnerstvima kakva su 1999. započeli baš Renault i Nissan.

Renault je takođe i ...

Saznajte još više o Renaultu

Renault i automobilizam

Renault i automobilizam

Otkrijte našu misiju. Renault i automobilizam, više od 115 godina inovacija.
Renault i okolina

Renault i okolina

Svesni smo da danas postoje veliki izazovi u oblasti zaštite okoline. Zato smo se obavezali da smanjimo uticaj svojih aktivnosti i proizvoda na okolinu u toku celog njihovog životnog veka, od dizajna do recikliranja. S tim ciljem donosimo rešenja i merimo njihovu efikasnost; godinu za godinom, generaciju za generacijom.
Inovacije i tehnologija

Inovacija

Radimo na četiri glavne oblasti inovacija u cilju razvoja mobilnosti budućnosti: električna vozila, povezana vozila, autonomna vozila, usluge mobilnosti.

Uvek smo vam na raspolaganju