Renault je predstavio prvo naselje u Francuskoj gde su isključivo automobili na električni pogon. Stanovnici sela Appy u departmanu Ariège, jednom od najudaljenijih sela u Francuskoj, usvojili su električnu mobilnost sa Novim Renaultom ZOE. Poslednjih godina razvoj električne mobilnosti postao je pravi društveni izazov. Napori za odgovornijim i ekološki održivim svetom »sutrašnjice«, čiji deo je električna mobilnost, pojačani su.

Kako bi dokazao da je prelazak na električnu mobilnost moguć svima, Renault je u saradnji sa agencijom Publicis izradio novi plan za stvaranje prvog naselja u Francuskoj gde će se koristiti isključivo potpuno električna vozila. To je selo Appy u departmanu Ariège na jugozapadu Francuske. Stalni stanovnici ovog sela će tri godine testirati električnu mobilnost sa automobilima Novi Renault ZOE i deliti svoje utiske i iskustva. Ako stanovnici Appya koji žive u jednom od najudaljenijih sela u Francuskoj mogu da usvoje električnu mobilnost, onda je ona dostupna svima. Njihova svedočenja biće sastavni deo novog poglavlja priče o francuskim gradovima i selima; ako je ovo seoce moglo da pređe na elektriku, zašto ne biste mogli i vi?

Ako je moguće u Appyu, moguće je svugde! Električna vozila nisu ograničena samo na velike urbane centre. Ona se sada prilagođavaju bilo kojoj upotrebi bilo gde, a dostupnost rešenja za punjenje baterija brzo se razvija u celoj zemlji. Renault, već osam godina na čelu ovog dinamičnog tržišnog segmenta, potvrđuje svoju vodeću poziciju u Francuskoj predstavljanjem modela Novi ZOE koje je postalo njegovo najprodavanije električno vozilo i referenca u segmentu sa više od 100.000 primerka na putevima širom sveta. Po prvi put do sada Renault je svakom domaćinstvu u seocetu dao na upotrebu Novi ZOE na period od tri godine, a istovremeno je obezbedio i potrebnu opremu za punjenje (meto za punjenje/priključak kod kuće) i javnu stanicu za punjenje. Zahvaljujući dometu do 395 kilometara u WLTP ciklusu i mogućnosti da se punjenjem od 30 minuta dobije do 150 km dometa, Novi ZOE je idealan automobil za ovaj projekat koji će doprineti praktičnoj proceni mnogih prednosti električne mobilnosti.

Ovaj neuobičajen i originalan projekat Renault je u Appyu zvanično pokrenuo 21. jula u prisustvu lokalnog gradonačelnika kao i predstavnika regionalnih institucija i Renaulta, odnosno aktera uključenih u projekat. Renault će ovim korisnicima Novoga ZOE pružiti podršku u prelazu na potpuno električnu mobilnost.  Ovim projektom Renault je sebi postavio pravi izazov: pomeranje granica i »razbijanje« stereotipa u vezi sa električnom mobilnošću. Stanovnici Appya biće neočekivani ambasadori koji će dokazati da je prelazak na električna vozila jednostavan i ničim ne komplikuje svakodnevni život.