Brendovi Alpine cars, Renault Sport Cars (RSC) i Renault Sport Racing (RSR) udružuju snage pod zajedničkim nazivom Alpine. Novi brend Alpine će kombinovati visokotehnološku izvrsnost i strast prema sportskim trkama kako bi razvio autentične i ekskluzivne sportske automobile visokih performansi. Potpuno razvijeni brend "nove generacije" umrežava jedinstvenu stručnost na polju inženjeringa od RSC i RSR, proizvodni pogon u gradu Djepu, medijsku izloženost F1 i nasleđe brenda Alpine. 100% električna, visokotehnološka linija sa karakteristikama preuzetim iz Formule jedan. 

Memorandum o razumevanju potpisan je sa liderom u proizvodnji lakih, kultnih sportskih vozila Lotus kako bi se razvila sledeća generacija sportskih EV. Optimalna iskorišćenost sredstava Renault Grupe i RNM Alijanse za konkurentnost troškova. Profit se očekuje do 2025. godine, uključujući i investicije u moto sport.

Alpine je danas objavio svoje planove za dugoročni rast kao deo Renault Grupe a koji su posvećeni inovativnim, autentičnim i ekskluzivnim sportskim automobilima. Trenutne aktivnosti brendova Alpine cars, Renault Sport Cars i Renault Sport Racing će se ujediniti pod nazivom brenda Alpine. Alpine će spojiti kredibilitet autentičnog brenda, specijalizovanu proizvodnju i umešnost svojih inženjera sa značajnom medijskom izloženošću Formule jedan. Zajedničkim snagama oni će postaviti temelje za istinsko stvaranje tržišne vrednosti brenda Alpine i samim ti ovaj poduhvat prelazi na viši nivo. Novokreirani brend Alpine će biti automobilski brend "nove generacije" za pronicljive, strastvene i klijente koji ovo prvi prepoznaju.