Novi Renault MÉGANE GrandCoupe podrazumeva jedan elegantniji i prefinjeniji stil. Unutrašnjost vozila je modernizovana i opremljena savremenijim kokpitom sa 9,3-inčnim ekranom multimedijalnog sistema i 10,2-inčnim ekranom instrument table sa svim karakteristikama multimedijalnog sistema Renault EASY LINK. Vozilo je opremljeno najnovijim tehnologijama i integriše nove sisteme za pomoć u vožnji radi bolje sigurnosti vozača, kao i efikasan 1.0 TCe benzinski motor. Novi Renault MÉGANE GrandCoupe je deo projekta obnavljanja MEGANE porodice. Vozilo koje je postiglo veliki uspeh u Turskoj, gde je i proizvedeno, prodavaće se u skoro trideset zemalja* počev od 2021. godine.  

Od lansiranja 2016. godine, prodato je 200.000 Mégane GrandCoupe vozila - veoma cenjenog među klijentima sa istančanim ukusom za izvrsne limuzine u C klasi. Imajući u vidu da se plasira na tržište trideset zemalja, ovo vozilo doprinosi razvoju Renault brenda na globalnom nivou. Novi Mégane GrandCoupe ima prefinjeniji dizajn i opremljen je najnovijim tehnologijama za pojačanu bezbednost i izvanrednu udobnost u vožnji. Ovaj model sve ovo potvrđuje svojim dizajnom i stilom privlači i one najzahtevnije kupce.

Novi Mégane GrandCoupe integriše LED tehnologiju 100% Pure Vision, koja je efikasnija u vožnji, kao i karakterističan potpis marke Renault sa svetlima u obliku slova C (C-Shape). Na prednjoj strani vozila nalaze se novi branik i rešetka sa hromiranim elementima. Deflektori su pozicionirani na prednjoj strani lukova točkova radi poboljšane aerodinamike. Bočne strane novog modela Mégane GrandCoupe odlikuje novi dizajn blatobrana, kao i osvetljenje kvaka na vratima. Novi Mégane GrandCoupe je dostupan u sedam boja spoljašnjosti, uključujući i novu sivu boju - Highland Grey. Dostupni su i novi točkovi od 16 do 18 inča.  

Novi Mégane GrandCoupe je opremljen digitalnom instrument tablom sa ekranom veličine 10,2 inča (u zavisnosti od verzije). Ona podržava GPS navigaciju (u zavisnosti od zemlje) koja personalizuje iskustvo u vožnji na veoma intuitivan način. Instrument tabla takođe sadrži (u zavisnosti od nivoa dodatne opreme) novi multimedijalni ekran od 9,3 inča sa dvostruko većom radnom površinom. Ovaj vertiklani ekran unosi savremenost i modernizuje putnički prostor. Novi povezani multimedijski sistem Renault EASY LINK objedinjuje čitav niz multimedijalnih sadržaja, navigaciju, informativne elemente i postavke sistema Multi-Sense. Komande sistemi za pomoć u vožnji su grupisane na volanu, dok su kontrole na centralnoj konzoli pristupačnije, kao na primer displej za temperaturu – a sve to radi bolje ergonomije. Novi Mégane GrandCoupe je takođe opremljen samozatamnjujućim unutrašnjim retrovizorom bez ivica i hromiranim završnim slojem na kontrolama klima uređaja. Potpuno nove presvlake upotpunjuju unutrašnjost vozila. Vozač sada ima električno podesivno sedište za udobniji položaj u vožnji.

Novi Mégane GrandCoupe pruža veliki izbor motora, prilagođenih različitim načinima korišćenja, koji su kompatibilni sa novim propisima u skladu sa standardom Euro 6D FULL: U grupi benzinskih motora, novitet je 1.0 TCe motor sa direktnim ubrizgavanjem u efikasnijoj verziji sa 115 ks (sa ručnim menjačem) optimizovanoj za smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2. Motor 1.3 TCe sa filterom za čestice takođe je dostupan u verziji od 140 ks (sa ručnim menjačem i 6 brzina, kao i EDC automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i 7 brzina). U grupi dizel motora, motor 1.5 Blue dCi je dostupan u verziji od 115 ks (sa ručnim menjačem i 6 brzina, kao i EDC automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i 7 brzina).