Sve što treba da znate o vožnji hibridnim vozilom

E-TECH tehnologija nudi brojne prednosti zasnovane na našoj stručnosti u domenu električnih vozila. Pronađite sve što treba da znate o vožnji hibridnog vozila.

Da li je hibridno vozilo zabavnije za vožnju?

Hibridna električna vožnja

Glatka električna vožnja

Sa potpuno električnim pokretanjem i tehnologijom optimizacije obnavljanja energije, Renault hibridna vozila su razvijena tako da voze što više u električnom režimu i tako obezbede mirnija putovanja.

E-TECH tehnologija dodaje ubrzanje i olakšava manevrisanje za optimalan komfor i upravljanje.

Opremljeni su i automatskim menjačem koji kontroliše brzine kao i prelaz između pogona tako možete da se usredsredite na put ispred vas!

Da li možete da izaberete kada želite da vozite na električni ili na benzinski pogon?

Prelazak sa hibridnog na električni režim

Pametni prelaz

Prekidač omogućava vozaču da pređe iz hibridnog u električni režim kada je baterija dovoljno napunjena.

Automatski menjač u hibridnim vozilima ne samo da menja brzine već takođe prelazi iz hibridnog u električni režim na osnovu dva kriterijuma: pritiskanje papučice gasa i nivo napunjenosti baterije.

Vozilo se automatski pokreće u električnom režimu i ostaje u njemu dok ne dostigne brzinu između 70 km/h i 130 km/h. Ako je potrebna dodatna snaga ili ako je baterija previše slaba, automobil će aktivirati motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Gde možete da vozite električni automobil?

Da li možete da vozite hibridno vozilo u gradu?

DA! Grad je savršen teren za hibridno vozilo. Zapravo, hibrid je idealno rešenje za uslove gradskog saobraćaja jer vam omogućava da 80% vremena vozite u električnom režimu.

Da li možete da prelazite velike distance sa hibridnim automobilom?

DA! Dok vozilo na gorivo meri domet vožnje na osnovu punog rezervoara za benzin ili dizel, hibridno vozilo može zaista da pređe veću distancu. Njegov domet vožnje obezbeđuju i benzinski motor i baterija. Baterija napaja električni motor i puni se pomoću kinetičke energije uskladištene tokom kočenja ili usporavanja.

Da li hibridno vozilo možete da vozite na autoputu?

DA! Naravno da je moguće voziti hibridno vozilo na autoputu.

Automatsko prebacivanje sa jedne na drugu vučnu silu nudi vam neuporediv doživljaj vožnje. Iskoristite u potpunosti prednosti hibridnog pogona koji pruža prošireni domet vožnje i dinamičniji zamah zahvaljujući balansu između motora sa unutrašnjim sagorevanjem i elektromotora.

Da li vam je baterija slaba? Nema potrebe za panikom! Motor sa unutrašnjim sagorevanjem će preuzeti komandu tako da možete spokojno da nastavite svoje putovanje.

Otkrijte našu E-TECH tehnologiju

E-TECH tehnologija

Sva vaša pitanja o hibridnim vozilima

Naša Internet stranica, kao i njeni partneri, koriste kolačiće za merenje publike i performansi veb sajta, te vam prikazuju personalizovano i/ili geolocirano oglašavanje i sadržaj, dok vam ujedno omogućavaju interakciju sa našim sadržajem putem društvenih mreža. U bilo kom trenutku možete da promenite svoje postavke kolačića tako što ćete otići u odeljak “Kolačići” na našoj internet stranici.

saznajte više