Renault F1 tim

Formula 1 zauzima sam vrh automobilskih takmičenja i inspiriše naš program inovacija.

Naša posvećenost Formuli 1

Naša posvećenost Formuli 1

 .
Renault Sport - R.S. 19

Renault R.S. 19

Automobil koji će se naći na stazi 2019. imaće Renault R.S.19 šasiju koja je razvijena i proizvedena u bazi tima Renault F1 u Enstoneu.  
Renault Sport - motor E-TECH 19

Renault E-TECH 19

Renault E-TECH 19 je razvijen u fabrici Renault Sport Racing u Viry-Châtillonu.

Iskusan tim

Renault Sport- Nico Hülkenberg

Nico Hülkenberg

Nico Hülkenberg ulazi u svoju treću sezonu sa timom Renault F1 Team nakon što je postigao najbolje rangiranje u svojoj karijeri jer je prošlogodišnju sezonu završio na sedmom mestu u poretku za svetsko prvenstvo vozača. Nico je debitovao u elitnoj kategoriji 2010. godine i od tada je učestvovao u svim sezonama F1 izuzev 2011. Već ima pet titula, uključujući i one u GP2 kategoriji od prvog nastupa 2009, a osvojio je i 24 sata Le Mansa pobedom prilikom učestvovanja na legendarnom događaju 2015.  
Renault Sport - Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo

Nakon što se pridružio timu Renault F1 Team, Daniel Ricciardo je imao odličnu karijeru jer je do sada osvojio sedam Grands Prixa, dvadeset devet postolja i tri pol pozicije. Pre dolaska u F1 imao je priliku da se upozna sa Renaultovim motorima u Formuli Renault 2.0 i Formuli Renault 3.5 , a u elitnoj kategoriji debitovao je 2011. godine.
Renault Sport - Guanyu Zhou

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou se pridružio timu Renault F1 Team kako bi postao vozač za razvoj ekipe i kako bi se od 2019. godine pridružio Akademiji Renault Sport. Rođen u Šangaju, jedan je od najperspektivnijih kineskih vozača i sa devetnaest godina, otpočeće svoju prvu sezonu u Formuli 2 – koja je preteča F1- sa UNI-Virtuosi Racingom. Učestvovaće u svih dvanaest trka u sklopu Grnad Prixa i pomagati timu na simulatoru u Enstoneu.  

Naši glavni partneri


Renault Sport je takođe...

Serija Renault Sport

Strast prema automobilizmu

Serija Renault Sport
Renault Sport - Reanult MEGANE

Renault Sport

Ukrotite svaku krivinu